Koret


Vokalensemblet Swe-Dames er et lille udsøgt vokalensemble, der blev dannet i 1988. Ensemblet består af 14-17 erfarne, kvindelige sangere i forskellige aldre, og koret arbejder på et musikalsk og teknisk højt niveau. Samtidig lægges der stor vægt på en god stemning og et godt fællesskab i koret. Gennem årene har sangerne udviklet en varm og spændende klang og en sikker fornemmelse for at synge i vidt forskellige stilarter.
Swe-Dames giver gerne koncerter i København og omegn samt tager på turnéer rundt i det øvrige Danmark. Koret har også været på flere koncertturneer i udlandet (i 1998 og 2001 til Toscana i Norditalien med succesfulde koncerter i bl.a. Cortona, Montepulciano og Siena og i efteråret 2006 endnu en koncertturné til Italien med koncerter i Todi, Bevagna og Assisi).

Koret har et omfangsrigt repertoire, spændende fra renæssancen over romantikken til den moderne og nutidige musik, og har bl.a. uropført værker af unge danske komponister med støtte fra Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg.
Benjamin Brittens “A Ceremony of Carols” med harpe og Pergolesis “Stabat Mater” er ofte tilbagevendende værker på vort program.